Арестуваха 36-годишен, ограбил жена в центъра на Пловдив

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на нападателя и го задържа за 72 часа

36-годишен мъж е задържан за 72 часа за грабеж в центъра на Пловдив с постановление на наблюдаващия прокурор по досъдебното производство. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата под тепетата.

На 13 май привечер, около 19.30 ч. мъжът се движел по ул. „Скайлер“, в центъра на Пловдив. Пред него вървяла 41-годишна жена. Нападателят, с инициали И.А., се приближил към нея в гръб, съборил я на земята и започнал да я души. Той издърпал мобилния телефон от джоба на панталона й, заплашил я и поискал пари.

Жертвата се развикала за помощ. Наблизо минавала друга жена, която се опитала да й помогне. Грабителят заплашил и нея, че ще й се случи същото, ако се намеси. След това пуснал жертвата си и избягал от местопроизшествието.

За случая бил подаден сигнал във Второ РУ – Пловдив. Благодарение на своевременните действия на полицейските служители е била установена самоличността на нападателя. Той бил обявен за общодържавно издирване, тъй като не е бил намерен на адреса си.

На 25 май  И.А. е бил открит от полицейски служители в хотел в гр. Банско и арестуван, а след това – доведен в ареста в Пловдив.

По делото, със съдействието и на полицейски служители при ОД на МВР – Благоевград, са извършени претърсване и изземване, разпознавания и други действия по разследването. Нападателят е направил самопризнания за извършеното деяние.

Вчера, 26 май 2021 г., Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на 36-годишния мъж за извършения грабеж – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подобни статии

Top