Арестуваха 9 души в Белозем при акция на полиция и жандармерия срещу битовата престъпност - DC news

Арестуваха 9 души в Белозем при акция на полиция и жандармерия срещу битовата престъпност

При опит да задържат четирима крадци, полицаите били атакувани от крадците и техни роднини

Деветима са задържани при специализирана полицейска операция срещу конвенционалната престъпност на територията на РУ-Раковски.

В хода на акцията служителите предприели проверки и на два сигнала от вторник за  посегателства от частни имоти в село Белозем. В единия случай от двора на стопанин били откраднати два коня, а в другия – задигнати различни метални вещи от обор в землището на населеното място.

В хода на предприетото разследване криминалистите установили четирима местни жители, като съпричастни към престъпленията. При осъществяването на ареста на двама от  тях, служителите на реда били атакувани от няколко техни роднини, въоръжени с колове, вили и камъни. След бързата намеса на допълнителни екипи от районното управление, сектор „Специализирани полицейски сили” и жандармерията агресивното поведение на групата било преустановено.

По време на случилото се няма сериозно пострадали. Петима от участниците в нападението, сред които и една жена, са отведени също в РУ-Раковски. Срещу тях е започнато бързо производство за причиняване на телесна повреда на служители на реда. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от една до пет години.

Подобни статии

Top