Арестуваха автоджамбазин-гастрольор в Пловдив, задигнал 4 коли под тепетата - DC news

Арестуваха автоджамбазин-гастрольор в Пловдив, задигнал 4 коли под тепетата

Крадецът на коли е в ареста в Пазарджик, в пазарджишкия участък на магистрала „Тракия“ открили един от автомобилите

Задържан е извършител на серия противозаконни отнемания на автомобили на територията на Пловдив, съобщиха от пловдивската полиция.  Действията на криминалистите от областната дирекция са осъществени съвместно с колегите им от Пазарджик.

Активното разследване на служители от отдел „Криминална полиция” и Трето РУ под тепетата стартирало във връзка с постъпили сигнали за четири откраднати леки автомобили през последните два месеца на територията на район „Северен” в Пловдив. Според първоначалните данни обекти на посегателствата станали джипове „Ауди Q7”, „Порше Кайен” и два „Фолксваген”-а, а общото в случаите бил идентичният почерк на извършителя – докато колите са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели.

В процеса на работата са проведени множество оперативни действия, а информацията за издирваните коли е подадена до всички подразделения на МВР. Така, в землището на село край Дупница е открито изоставено „Порше”-то, а в пазарджишкия участък на магистралата  – и  „Ауди”-то.

След прецизен анализ на събраните доказателства и благодарение на добрата координация и взаимодействие с колегите им от Пазарджик, тази сутрин е задържан авторът на противозаконните отнемания. Той е 35-годишен столичанин, живеещ на квартира в Пловдив.

На принципа на териториалната подсъдност мъжът е привлечен като обвиняем за откраднатото „Ауди” от Районна прокуратура – Пазарджик.  Работата по издирване на останалите два автомобила и установяване съпричастността на задържания към други подобни престъпни деяния продължава.

Междувременно от прокуратурата в Пазарджик съобщиха, че столичанинът с инициали М.И. вече е с повдигнато обвинение за кражбата на аудито. Той го откраднал от 28-годишна жена, а впоследствие го изоставил в Пазарджишко. Кражбата на колата е извършена в условията на повторност, уточняват от прокуратурата.

Оттам разкриват и повече подробности по случая. По делото е установено, че столичанинът задигнал джипа пред жилищна кооперация в Кършияка, докато жената подготвяла детето си да го качи в него. Колата била с работещ двигател и крадецът се качил много бързо в нея, а след това потеглил към гр. Пазарджик. Веднага е бил подаден сигнал на тел. 112. Oбразувано е досъдебно производство и под надзора на прокуратурата са извършени множество действия по разследването и издирвателни мероприятия за установяване на автомобила и извършителя.  Автомобилът е намерен по-късно на бензиностанция на автомагистрала „Тракия“ в пазарджишкия участък. В резултат на проведените действия по разследване е установен извършителят и е задържан днес – 13.01.2023 г., в жилището си.

По делото са изготвени няколко експертизи, като според съдебно-оценъчната експертиза стойността на автомобила възлиза на 228 900 лева. По делото продължават действията по разследването.

Софиянецът е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. В понеделник, 16.01.2023 г., Районната прокуратура в Пазарджик ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Автомобилът ще бъде върнат на пострадалата жена.

Продължават действията по установяване на цялостната престъпна дейност на извършителя.

Подобни статии

Top