Арестуваха бившия шеф на общинския инспекторат в Пловдив Борислав Димов - DC news

Арестуваха бившия шеф на общинския инспекторат в Пловдив Борислав Димов

Засега няма официална информация какви са обвиненията срещу него

Бившият шеф на Инспектората на община Пловдив Борислав Димов е бил арестуван вчера, съобщи TrafficNews. Той е задържан след няколко месечно разследване по сигнали за многобройни длъжностни престъпления. Разследването се е извършвало под ръководството на Окръжна прокуратура.

Сред обвиненията, отправени срещу Димов, са назначения в противоречие с Кодекса на труда, изплащане на възнаграждения на лица, които не са изпълнявали ангажиментите, за които са били наети, присвояване на средства и др.

Миналата година пловдивският бизнесмен  Мартин Бурнарски , който притежава обекти за бързо хранене , го обвини публично в рекет.  Бурнарски се оплака в една от комисиите в парламента, че бизнесмен, близък до кмета, го притискал, за да освободи обектите си. Това ставало, чрез множество проверки от Общинския инспекторат. Основният спор бил за един павилион за понички, който се намира край Гребната база, пише още сайтът.

Последваха и други жалби, а началникът Борислав Димов излиза внезапно в болнични. След това Инспекторатът, който до този момент бе на подчинение на зам.- кмета по транспорт Тодор Чонов, премина към зам.- кмета по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев.

Борислав Димов бе освободен от длъжност в края на януари 2022 година.

„От вас научавам, че Борислав Димов е задържан”, заяви кметът Здравко Димитров пред TrafficNews.  Припомняме, че вчера бившият шеф на Инспектората на община Пловдив е бил арестуван.

„Не знам за тези обвинения и за какво е задържан. Той бе в болница и се лекуваше, като последно знам, че трябваше да се яви за разпит. Нека свърши проверката и ще коментираме, ще съдействаме изцяло на органите”, заяви градоначалникът.

Очаква се след като изтече 24-часовия арест, прокуратурата да реши дали да му наложи 72-часова мярка за неотклонение.

Репортер на DCNEWS потърси информация за ареста от прокуратурата. „Нямаме разрешение от наблюдаващия прокурор да изнасяме информация по делото“, каза зам.-районният прокурор и говорител на Районна прокуратура Атанас Илиев. Той отказа да коментира случая.

От пресцентъра на МВР в София също отказаха информация за ареста с обяснението, че не дават подробности за арестувани лица.

Подобни статии

Top