Арестуваха четирима, ограбили възрастен мъж в дома му в Пловдивско - DC news

Арестуваха четирима, ограбили възрастен мъж в дома му в Пловдивско

74-годишният мъж от Триводици успял да ги прогони

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив установиха и задържаха четирима, ограбили възрастен мъж в дома му, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. Незабавните полицейски действия са предприети по сигнал, получен на тел. 112 към 23 ч. на 4 март от самия потърпевш – 74-годишен жител на село Триводици.

Възрастният човек разказал, че излизайки на двора си, за да провери защо кучетата му лаят толкова продължително, заварил няколко непознати мъже. Единият от тях се насочил към домакина, ударил го в лицето и му поискал пари. Пенсионерът обаче оказал съпротива и успял да прогони нападателите от имота си. Впоследствие установил, че му липсва ръчна количка с около 170 метра меден проводник.

На пострадалия е оказана медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Стамболийски, а в оперативните и издирвателни действия се включили и служители от  отдел „Криминална полиция” и сектор „Специализирани полицейски сили”.

За по-малко от денонощие разследващите влезли в дирите на четиримата извършители, които са от същото село. Вчера мъжете, на възраст от 19 до 46 години, са били задържани с полицейска заповед. От тях са иззети и откраднатите вещи.

Работата по документиране на досъдебното производство продължава под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top