Арестуваха четирима, отвлекли и ограбили 44-годишен пловдивчанин от дома му

Престъплението е разкрито за няколко часа

Арестуваха четирима души за отвличане на 44-годишен пловдивчанин от дома му в петък срещу събота през нощта, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Пловдив. От държавното обвинение привлякоха като обвиняеми И.С., на 25 г., С.Х., на 33 г., К.К., на 22 г. и Й.А., на 32 г., за това, че на 19 септември 2020 г., в гр. Пловдив, като съизвършители, са отвлекли 44-годишен мъж, като деянието е извършено от повече от две лица

Те са обвинени също и за това, че на 19 септември 2020 г., по пътя за хижа „Студенец“, обл. Пловдив, като съизвършители и в съучастие, отнели чужди движими вещи от владението на пострадалия 44-годишен мъж с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това употребили сила и заплашване.

Престъплението е разкрито за няколко часа в резултат на съвместните действия на служители на ОД на МВР – Пловдив – Второ РУ – Пловдив и Окръжна прокуратура – Пловдив.

До момента е установено, че в гр. Пловдив, на 19 септември 2020 г., около 01:00 часа през нощта, пострадалият 44-годишен мъж бил в дома си, когато на вратата позвънили двама от обвиняемите. Той познавал единия от тях – 22 годишен мъж, с когото имали стар имуществен спор. Двамата издърпали пловдивчанина от дома му, след което го качили в лек автомобил, паркиран наблизо. Малко по-късно в колата се качили и другите двама извършители.

Всички се отправили с автомобила в посока към  хижа „Студенец“, като спрели в гориста местност.  Там 44-годишният мъж бил свален от  автомобила и в продължение на близо четири часа бил малтретиран, като му бил нанесен и побой. Четиримата нападатели отнели мобилния телефон на пострадалия, дебитна карта и сумата от 20 лева, качили го отново в автомобила и потеглили обратно към гр. Пловдив. Към 05:00 часа сутринта пострадалият бил изоставен на път, близо до дома си.

За случая е бил подаден сигнал във Второ РУ на МВР – Пловдив.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа, в рамките на които ще се прецени отправяне на искане за вземане спрямо всеки един тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по случая продължава.

Наказателният кодекс предвижда от седем до петнадесет години затвор за отвличане от две или повече лица, а за грабеж, извършен в съучастие – от 3 до 10 години затвор.

Подобни статии

Top