Арестуваха четирима за серия от въоръжени грабежи, два от тях - в пловдивски аптеки - DC news

Арестуваха четирима за серия от въоръжени грабежи, два от тях – в пловдивски аптеки

Четиримата обрали две денонощни аптеки и 22-годишен младеж

Пловдивската районна прокуратура обвини и задържа четирима пловдивчани, ограбили две денонощни аптеки и 22-годишен младеж посред нощ в Пловдив, съобщиха от прокуратурата. Въоръжените грабежи са извършени в периода от 2 до 4 март, а четиримата бандити са на възраст от 18 до 31 години.

До момента е установено, че на 2 март 2022 г. около 2 часа през нощта, в гр. Пловдив, 18-годишният П.С. и 25-годишният В.Ю. отишли до денонощна аптека на бул. „България“. Те застанали пред външното гише и поискали лекарство за грип. Аптекарката, която била дежурна, им подала опаковката, при което те я заплашили с пистолет и поискали парите от касата. Двамата били с качулки и маски. След като задигнали 310 лева от оборота на аптеката, те избягали.

На 3 март 2022 г. в гр. Пловдив, около 4,20 ч. през нощта, в централната градска част, същите двама бандити, задено с още двама – А.П. и И.Д., на по 31 години, по същата схема отнели 698 лв. от денонощна аптека. Те поискали лекарство, заплашили с пистолет мъжа, който продавал на гишето, и избягали. При този грабеж и четиримата били маскирани и с качулки.

На 4 март 2022 г. в гр. Пловдив,  около 19,20 ч., двамата 31-годишни мъже се движели по бул. „Христо Ботев“. Те пресрещнали 22-годишен младеж, който се прибирал към дома си и бил на входа на жилищна кооперация. Поискали да им развали 20 лева. Когато младежът извадил портфейла си, те го издърпали и избягали. В портмонето е имало 200 лева.

Четиримата грабители са установени от полицейски служители на 5 март 2022 г. в гр. Пловдив. Те са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Повдигнати са им обвинения за трите грабежа, два от които въоръжени.

Утре, 8 март 2022 г., Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Подобни статии

Top