Арестуваха дързък крадец, задигнал над 5 бона и боен пистолет от къща в Батак

Крадци Обраха незаключен апартамент

Рецидивистът е от Ракитово

В резултат на активна, упорита и адекватна екипна работа полицейски служители установиха и задържаха мъж извършил дръзка кражба.

През септември миналата година в РУ-Пещера бил получен сигнал за извършена кражба от къща, собственост на 80-годишен жител на Батак. Неизвестен апаш разбил прозорец на първия етаж и проникнал вътре. С помощта на техническо средство неканеният гост разбил метална каса и отмъкнал намиращите се в нея законно притежаван боен пистолет, 45 патрона за него и сумата от 5250 лева в банкноти с различни копюри.

На мястото е извършен оглед от дежурна група при полицейското управление в Пещера и експерти от сектор «Научно-техническа лаборатория» в Пазарджик. Започнало разследване, в което на различни етапи освен пещерските криминалисти се включили колегите им от Районното управление във Велинград и сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Пазарджик.

Благодарение на съвместните усилия полицейските действия са увенчали с успех. При проведена акция бил задържан 24-годишен мъж от Ракитово. Той е стар познайник на органите на реда, криминално проявен и осъждан. Събрани са доказателства за неговата съпричастност към извършеното престъпно посегателство.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Снимката е илюстративна
Top