Арестуваха дилър от ъндърграунда в Пловдив с 200 грама кока

Заедно с него бил и крадец-рецидивист

Полицията задържа едно от най-известните ъндърграунд лица в Пловдив – Милен Шефкена, с 200 грама кокаин. Мъжът шофирал дрогиран, а кокаинът е иззет при последвал личен обиск от дома му, съобщават от ОДМВР-Пловдив.

Снощи малко преди 02.00 часа полицейски автопатрул спрял за проверка на улица“ Христо Г. Данов“ лек автомобил „Фолксваген голф“ с пловдивска регистрация. Зад волана бил 43-годишният познайник на органите на реда под тепетата – Милен Шефкенов, който пътувал заедно с друг 52-годишен мъж, криминално проявен за кражби. Полицейските служители установили, че водачът няма документи за самоличност и докато извършвали проверката, неговият спътник се опитал да се освободи от наркотик, който носел в сесе си, изхвърляйки 2 хартиени плика, сгънати като писма.

Последвал полеви тест на водача, който реагирал положително за употреба на кокаин. Той и спътникът му незабавно били задържани.

Имайки предвид криминалното минало на Шефкена, свързано с наркоразпространение, е извършен обиск в жилището на дилъра на улица „Михаил Такев“. В дома, където живее и семейството му – съпругата и двете му деца, са намерени евро и левови банкноти с различен номинал, електронна везна и над 14 дози кокаин. Видно от експертната справка иззетото количество кокаин е 200 грама.

Само преди няколко месеца Шефкена е освободен от затвора, където е излежавал присъда, отново за притежание на наркотици. На наркопазара дилърът е повече от 23 години. С наркотърговия започва да се занимава още през 90-те, работейки за един от големите пласьор в града. След това влиза във война с местен „наркобарон“, заминава за Холандия, където прекарва няколко години и след това отново се връща под тепетата.

По случая е започнато бързо производство, което се води под наблюдение на компетентната прокуратура.

Подобни статии

Top