Арестуваха дилъри на дрога в Столипиново - DC news

Арестуваха дилъри на дрога в Столипиново

Двамата дилъри са задържани при спецакция срещу наркоразпространението в  квартала

Двама дилъри на дрога са арестувани при спецакция срещу наркоразпространението в Столипиново, съобщиха от полицията в Пловдив.

В хода на действията, осъществени под наблюдение на Окръжна и Районни прокуратури – Пловдив, са иззети над 80 грама амфетамин и близо 47 грама синтетичен канабиноид.

Специализираната полицейска операция срещу употребата и разпространението на наркотични вещества бе проведена в края на миналата седмица. Действията са осъществени от служители на Шесто РУ под ръководството на Окръжна и Районна прокуратури – Пловдив. По време на акцията полицаите спипали двама криминално проявени и осъждани пловдивчани, на 38 и 20 години. От адреса на по-възрастния разследващите иззели електронна везна, плик с около 47 грама ново психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди и цигара с марихуана.

Междувременно, край бензиностанция в града бил засечен 20-годишният, който при вида на униформените изхвърлил на земята найлонов плик с бяло прахообразно вещество. Още 5 подобни разфасовки и 89 малки пакетчета със същото съдържание били открити при последвало претърсване в обитаван от него апартамент. Експертна справка показала, че иззетият наркотик е амфетамин с общо тегло над 80 грама. Допълнително са конфискувани и две електронни везни и 0,8 грама листна маса, реагирала на марихуана.

Срещу извършителите са образувани бързи производства. След първоначално 24-часово задържане, с постановление на наблюдаващите прокурори, двамата мъже са задържани в следствения арест. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top