Арестуваха два пъти за седмица 22-годишен жител на Съединение за кражби

Откраднал автомобил и обрал дома на италианец

Само в рамките на седмица  22-годишен жител на Съединение бе арестуван два пъти за извършени кражби, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

В края на февруари, 74-годишен мъж от квартал Точиларци в гр. Съединение сигнализирал служителите на реда за извършена кражба на автомобил с марка „Фиат Пунто“ , паркиран в двора на имота му.

За броени часове служителите на участъка в Съединение установили и задържали извършителя – 22-годишен криминално проявен мъж, който признал пред разследващите, че извършил кражбата от необходимост – превозното средство му послужило да се придвижи до Пловдив.

По пътя обаче възникнала техническа повреда в автомобила и крадецът го изоставил в землището на село Труд, където по-късно било открито. За престъплението мъжът бил задържан в ареста за срок до 24 часа.

Няколко дни по-късно в РУ-Труд, пребиваващ в България 56-годишен италиански гражданин подал сигнал, че от дома му в кв. Точиларци, неизвестни лица са откраднали газов пистолет, лаптоп, златни накити, инструменти и покъщнина. Полицейските служители разпознали почерка на своя познайник, с който работили само преди 3 дни. Последвала проверка в дома на същия 22-годишен мъж, където били открити всички откраднати вещи по подадения от италианския гражданин сигнал.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Снимка: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top