Арестуваха двама дилъри и трима техни клиенти при акция в Столипиново (СНИМКИ)

Образувани са 5 досъдебни производства

Двама дилъри и трима техни клиенти на възраст между 22 и 45 години са задържани в полицейския арест при спецакция срещу наркоразпространението в Столипиново, под надзора на Окръжната и Районна прокуратури в Пловдив. Различни по вид наркотични вещества са открити при извършено претърсване и изземване на няколко лица и адреса в квартала, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

На улица „Ландос“ криминалисти от Шесто РУ са задържали 33-годишен дилър, след като открили в дома му 42 пакетчета завързани в единия ъгъл, съдържащи психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди – „пинака“, с тегло 3,68 грама. В хода на работа е установено, че малко преди обиска в дома му, дилърът е пласирал наркотично вещество от същия вид на купувач.

След незабавно предприети оперативно-издирвателни действия е задържан и 29-годишният клиент на дилъра, от когото са иззети близо 0,493 грама „пинака“. У задържания е открита и иззета и саморъчно свита цигара – смес от тютюн и дизайнерската дрога „пинака“ с тегло 0,274 грама.

1 2

Подобни статии

Top