Арестуваха двама крадци на катализатор в Пловдив (СНИМКИ)

Единият бил рецидивист

Двама мъже, единият от които криминално проявен, са задържани за кражба на катализатор, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Около 02.30 снощи автопатрул на Пето РУ, извършващ обход в района на пловдивския квартал „Тракия“, забелязал лек автомобил „Мазда“ и се усъмнил в поведението на водача. Превозното средство било спряно и проверено на улица „Георги Данчов“. Автомобилът управлявал 36-годишен водач от старозагорското село Черна гора, а с него пътувал 25-годишен мъж от същото село.

След като установили, че пътникът е криминално проявен по линия кражби, полицейските служители предприели проверка и на автомобила. В колата двамата мъже превозвали автомобилен катализатор, акумулаторен шлайф, тръборез, батерии за шлайфа, крак за повдигане на автомобили и ножовка. Откритите вещи и приспособления подсказали на проверяващите, че най-вероятно мъжете извършват с тях кражби.

Двете лица били отведени в участъка, където били разпитани. Единият крадец признал, че открития катализатор е свален от него и съучастника му, от лек автомобил „Форд транзит“ – чужда собственост, паркиран пред блок в квартала.

Крадците са задържани в ареста първоначално за срок от 24 часа, а в последствие криминално проявеното лице е с наложена 72-часова мярка. В хода на започнатото досъдебно производство, водено под надзора на Районна прокуратура Пловдив, разследващите събират факти и за други извършени кражби на катализатори от задържаните.

Подобни статии

Top