Арестуваха двама „производители“ на марихуана в Асеновградско (СНИМКИ)

Арестите са извършени при акция на РУ-Асеновград

Криминалисти са иззели над 2,5 кг наркотично вещество  от стопанска постройка в асеновградското село Болярци и 83 стръка растения от имота на 38-годишен мъж в садовското село Кочево, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Марихуаната е иззета при специализирана акция, проведена на територията на двете села. В постройка на територията на бивш стопански двор в село Болярци, ползвана от 34-годишен криминално проявен мъж, са открити изсушени растения, наподобяващи марихуана. Експертна справка е установила, че иззетото количество е с тегло 2 килограма и 640 грама.

Извършителят на престъплението е с повдигнато обвинение, като в хода на акцията, при проверка е установено, че той управлява и лек автомобил „Опел вектра“ под въздействие на наркотични вещества.

При друга проверка на къща в село Кочево, община Садово, криминалистите открили 13 саксии със засадени растения в тях. Отглежданата марихуана била събирана и складирана в бидон с течност. При претърсването на имота са иззети още 70 стръка растения, потопени в бидони. Собственик на дрогата бил 38-годишен пловдивчанин, който при стопанисването на наследствения имот използвал и електрическата енергия чрез незаконно присъединяване към електропреносната мрежа.

Разследващите от РУ-Асеновград работят под наблюдението на Асеновградската районна прокуратура.

Подобни статии

Top