Арестуваха измамница, обещала на 7 земеделски стопани субсидии - DC news

Арестуваха измамница, обещала на 7 земеделски стопани субсидии

Измамницата завлякла фермерите със 120 000 лева

Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняема и задържа 54-годишна жена за измама за 120 000 лева с обещание за подпомагане на земеделски производители

Повдигнаха обвинение на 54-годишната Миглена Ц. от Кюстендил за измама на земеделски прозиводители за 120 000 лева, съобщиха от Районна прокуратура – Пловдив. Жената обещавала на фермерите да им осигури субсидиране от неправителствени организации, което не отговаряло на истината. Тя успяла да измами 7 души от цялата страна.

Работата на разследващите от отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Пловдив започнала по сигнал от земеделски производител от региона. Мъжът разказал, че с намерение да разшири дейността си, се възползвал от услугите на 54-годишна жена да му съдейства при кандидатстване за получаване на средства по Европейската програма за развитие на селските райони. Под различен предлог – за изготвяне на документи, внасяне на такси и депозити, „консултантката“ му поискала 6500 лева.

Пострадалите превеждали парите по електронен път или пък лично ги предавали лично на нея. Когато земеделските производители се обаждали да питат кога ще получат обещаните субсидии, жената отвръщала, че има административни проблеми и трябвало да изчакат. Накрая престанала да вдига телефона си и станала неоткриваема за клиента. Така общата сума, с която са били измамени седемте пострадали, е 120 000 лева.

Измамницата е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

Действията по разследването продължават.

Подобни статии

Top