Арестуваха калояновец с дрога, пробвал да избяга от полицаите

Други двама дилъри на дребно са задържани при полицейска акция в Пловдив

15 топчета марихуана иззеха хисарски полицаи от жител на Калояново, съобщиха от полицията. Дилърът бил арестуван миналата седмица, след като оказал съпротива на униформените. В дома му криминалистите намерили 15 топчета зелена листна маса, която реагирала на марихуана.

Експертна справка показала, че иззетият наркотик е с тегло близо 12,5 грама. По случая е образувано бързо производство, а извършителят е задържан за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Други двама мъже са задържани при акция срещу наркоразпространението, проведена миналата седмица от служители на пловдивския отдел „Криминална полиция“. По случаите са образувани две досъдебни производства за държане и разпространение на наркотици под наблюдение на окръжната прокуратура.

С постановления на наблюдаващите прокурори извършителите, на 43 и 41 години, са привлечени като обвиняеми и задържани в ареста за 72 часа. При личен обиск и претърсване в жилището на по-възрастния разследващите открили над 48 грама амфетамин и електронна везна. Кокаин с тегло около 19 грама пък иззели от автомобила на другия мъж.

Работата по документиране на престъпната дейност на двамата продължава.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top