Арестуваха Картофа, пласирал хероин в Столипиново (СНИМКА)

Мъжът е стар познайник на полицията

Служителите на Шесто РУ задържаха 43-годишен дилър на хероин на улично ниво, познат в квартала с прякора Картофа, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. В дома на мъжа са открити приспособления за пакетиране на дрогата. Задържаният е криминално проявен, уточняват от полицията.

Проверката е извършена рано сутринта днес на ул. „Кармен“ в кв. Столипиново. Дилърът често бил забелязван в района на пощата и е добре познат на жителите в квартала.

В момента на задържането Картофа се опитал да се освободи като изхвърли, близо 30 броя свити ъгълчета с наркотичното вещество, което носел.

Служителите на сектор „Криминална полиция“ в Шесто РУ претърсили адреса, обитаван от дилъра на ул. „Клисура“. Там те открили множество празни найлонови пликчета и инструментариум, свързан с подготовка за пълнене и пакетиране на дрога. Сред тях имало  бръснарско ножче и пластмасова бъркалка с форма на лъжица.

Откритият хероин е с тегло 1,95 грама, а притежателят му е задържан в полицейския арест. Започнато е бързо производство за държане на наркотици с цел разпространение.

Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив и мъжът вече е в ареста със 72-часова мярка.

Справка в масивите на МВР сочи, че на 22 май 2017 г., дилърът е бил задържан за разпространение на наркотици и за извършеното престъпление е лежал в затвора, откъдето е освободен през 2019 г.

Подобни статии

Top