Арестуваха кипърец, прегазил крадец в Болярино

Прегазеният крадец имал бебе и бременна жена

Кипърец, който притежава кравеферма в село Болярино, община Раковски, е прегазил крадец, който влязъл в имота му да краде. Това съобщиха от Пловдивската окръжна прокуратура. 60-годишният Димитракис Пирилис е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт при умишлено пътнотранспортно произшествие, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.

Кипърецът хванал двама братя и техен приятел от ромски произход от Белозем, да косят люцерна от неговия терен около полунощ на 11 срещу 12 май. След като ги видял, той се качил в джип, марка „Форд Рейнджър“ и ги подгонил, като в този момент тримата мъже се разбягали в различни посоки. На около  600 м от фермата, Пирилис успял да застигне единият от тях – 30-годишният Петър Гаджанов и го блъснал с автомобила си. Петър починал от нараняванията при катастрофата.

Димитракис Пирилис е бил задържан първоначално за 24 часа, а впоследствие с постановление на наблюдаващия прокурор – и за 72 часа. Продължава работата по разследването.

Според запознати прегазеният ром е имал съпруга и 8-месечно бебе. Жена му била отново бременна.

Според запознати фермерът живее от десетина години в Болярино. Местните разказват, че той инвестирал в стари и изоставени къщи в селото, ремонтирал ги и настанявал в тях работниците от фермата си. Хората твърдят, че в земите му често били извършвани кражби, които до този момент не са били разкрити. Преди три години домът му бил подпален и изгорял.

Подобни статии

Top