Арестуваха лекар от болницата в Добрич за порнография с деца

Медикът е руски гражданин, работил е в още няколко родни болници

Лекар от Многопрофилната болница в Добрич е задържан при акция на ГДБОП. Артур Полшиков, който е руски гражданин, е арестуван по подозрения за притежание на порнография.

Голямо количество порно с малки момиченца е открито и на компютъра му в болницата, а докторът не само гледал, но и разпространявал детско порно, съобщават от местния информационен сайт pronewsdobrich.bg. На видеата имало само момичета, при това малки. Има данни, че той от години се занимава с това. В домашния му компютър архивите били от 2015 година, а на този в кабинета му в болницата – от три години по-късно, пишат от Про Нюз Добрич.

Д-р Артур Полшиков е роден през 1968 година в град Твер, Русия. Завършил е Тверской государственный медицинский университет. Работил е като детски хирург в Кашинская центральная районная болница и като ортопед-травматолог за тверская детская областная клиническая болница. У нас е работил в Спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ Плевен, в районната болница в Павликени.

В Добрич работи в Хирургично отделение на МБАЛ-Добрич, дава дежурства с Спешно отделение на болницата и в ЦСМП. Според негови колеги, бил добър човек, но странен. Казват, че бил хазартен тип и имал доста натрупани дългове, включително и към казино. Задлъжнявал е и към колеги.

Подобни статии

Top