Арестуваха млад пловдивчанин, пуснал информацията за заразени студенти в МУ-Пловдив

Намерили у него и наркотици

Пловдивчанин, който е разпространявал информация за заразени студенти в Медицинския университет е задържан под тепетата. Информацията съобщи първо министърът на вътрешните работи Младен Маринов в интервю за bTV, но пред DCNEWS тя бе потвърдена от шефа на ОДМВР-Пловдив ст.комисар Йордан Рогачев.

По думите му става дума за младо момче, което е пускало постове във Фейсбук, че в Медицинския университет има сто заразени чуждестранни студенти, които властта и ръководството на висшето учебно заведение крие. „Информацията не отговаря на истината“, посочи Рогачев.

Младият мъж е арестуван, а при процесуално-следствените действия у него са открити и малко количество наркотични вещества. Задържан е от служители на ДАНС и МВР.

Министърът на вътрешните работи предупреди всички, че в тази сериозна ситуация не бива да спекулира със страха на хората. „Следим и онлайн пространството“, каза той.

Днес се очаква да бъде оповестена повече информация от прокуратурата за арестувания млад мъж, развивал подривна дейност в интернет пространството, съобщи ст. комисар Рогачев.

Припомняме, че в петък вечерта от Медицинския университет разпространиха информация, че във връзка с неверни твърдения, разпространяващи се по електронен път, относно заразени с коронавирус студенти в МУ-Пловдив и в Хирургичния блок на УМБАЛ „Св. Георги“-Пловдив,  към настоящия момент няма такива данни. Ректорът на МУ-Пловдив и Деканът на Медицински факултет не са провеждали срещи със студенти, на които да са съобщавали подобни факти.

В Медицински университет – Пловдив няма заразени с коронавирус

Подобни статии

Top