Арестуваха най-младия селски кмет в Карловско (СНИМКИ И ВИДЕО)

По първоначална информация е взел подкуп

Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е задържан, потвърди за DCNEWS кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Градоначалникът на Карлово предполага, че става дума за подкуп, но няма информация за каква сума, тъй като разследващите все още работят на терен.

„Аз разбрах от медиите“, каза д-р Кабаиванов и допълни: „Моят коментар е, че кметовете на кметства са избрани от хората, както и кметовете на на общини, така че те не са назначени от кмета. Всеки, който е избран от хората, отговаря пред закона и пред хората за своите действия“.

По думите му Танковски е бил закопчан на паркинга пред кметството. Това се вижда и от видео на карловския сайт karlovopress.com.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив потвърдиха за DCNEWS за ареста и допълниха, че в момента се извършват процесуално-следствени действия – обиски и разпити. Оттам уточниха, че утре ще има официално изявление по случая.

Според местни хора, цитирани от БЛИЦ, подкупът е даден от човек от селото и касае строителство на сграда.

Тодор Танковски е най-младият кмет в община Карлово. Той бе избран като независим, припомни кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Танковски е завършил хореография в АМТИИ-Пловдив.

Според местни медии името му било замесено в злоупотреба с плочки. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов обаче отрече да има подобна информация, но каза, че при одита на кметствата, били установени 1800 лева липси – пари, които цитирам: „не му се връзвали по бюджета“. „На базата на този одит съм го задължил да внесе в касата на общината тези пари и му ги удържаме от заплатата“, посочи Кабаиванов.

Снимки: Фейсбук и karlovopress.com.

Подобни статии

Top