Арестуваха петима каналджии, спипали ги с шестима афганистанци на АМ "Тракия" - DC news

Арестуваха петима каналджии, спипали ги с шестима афганистанци на АМ „Тракия“

Повдигнати са им обвиненияя за подпомагане на афганистанците да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа петима мъже за подпомагане на граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Задържаните са на възрасто т 34 до 56 години. Вчера – 08.06.2022  г., в района на обл. Бургас и на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Желязно, обл. Пловдив, като съизвършители, противозаконно подпомогнали 6 граждани на Афганистан да преминават през страната в нарушение на закона.

По делото е установено, че шестимата афганистанци пътували в два леки автомобила, а пред тях се движела пилотна кола. Те тръгнали от района на Бургаска област, където ги чакали петимата обвиняеми, и целта им била да стигнат до гр. София. В автомобилите се намирали и петимата българи. Те били шофьори и организатори на превозването на афганистанците до София. Крайна цел на чужденците била да стигнат до държава в Западна Европа.

На 8 юни 2022 г. на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Желязно, полицейски патрул спрял колите за проверка. Установено било, че афганистанците влезли в България през „зелена“ граница. Преди това те платили по 2500 евро на турски каналджии, за да организират пътуването им до Западна Европа.

Петимата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Чуждите граждани са настанени в миграционен център.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top