Арестуваха петима от бандитите, нападнали попа в Роженския манастир

Издирват други двама от нападателите

Арестуваха петима от бандитите, нападнали свещеник в църквата на Роженския манасти. Това съобщи по време на брифинг пред манастира директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски.

По думите му работата по случая и изясняването на мотивите за посегателството продължават. Терзийски даде много добра оценка на работата на полицейските служители.

Той припомни, че около 20:47 часа снощи полицейски служител от РУ-Сандански получил обаждане от Роженския манастир с информация за извършено престъпление на територията на обителта. Според съобщеното, след като  неколцина влезли на територията на манастира, вързали и привели в безпомощно състояние свещеникът и задигнали различни лични вещи и такива – собственост на манастира.

„Има откраднати вещи както от свещеника, така и от манастира, но заради продължаващото разследването не мога да конкретизирам. Имало е подготовка от нападателите преди деянието им“, каза главен комисар Терзийски.

След сигнала незабавно е сформирана група за оглед и под ръководството на Районна прокуратура-Сандански са започнати процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия по случая. За по-малко от 24 часа са извършени три огледа, четири обиска, иззети са множество материали, включително и документи, намерени са вещи и са събрани множество доказателства.

Със заповед за задържане до 24 часа са задържани петима жители на различни населени места на територията на община Сандански, като работата по установяването на тяхната съпричастност съм случая продължава. Част от тях са криминално проявени. Издирват се още двама души.

Продължава работата за изясняване на причините и целите на извършеното престъпление.

Припомняме, че по първоначална информация, след като вързали отеца, четирима от нападателите започнали да разбиват с кирки една от стените на храма, търсейки съкровище.

Нападнаха Роженския манастир заради скрито съкровище

Снимка: dariknews.bg

Подобни статии

Top