Арестуваха петима роми, продавали дрехи менте в Столипиново (СНИМКИ)

Конфискувани са близо 1400 артикула

Спецакция срещу незаконното разпространение на фалшиви стоки бе проведена от служители на пловдивския отдел „Икономическа полиция“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Пловдив.  Общо са конфискувани близо 1400 артикула. Петима са задържани с полицейски заповеди, уточниха от полицията.

Специализираната операция за пресичане, разкриване и документиране на закононарушения и престъпления при съхранение и разпространение на стоки, означени със знаци, сходни или идентични с тези на регистрирани търговски марки, бе проведена днес от служители на отдел „Икономическа полиция“ на територията на Пловдив.

Проверките са извършени в два магазина в търговски център в квартал „Столипиново“, други два на ул. „Напредък“ и по един на бул. „Васил Априлов“ и ул. „Георги Измирлиев“. При процесуално-следствените действия общо са конфискувани близо 1400 артикула – якета, спортни дрехи, блузи, бельо, маратонки, шапки и колани.

 

Като съпричастни към нерегламентираната търговска дейност за срок до 24 часа са задържани три жени и двама мъже на вързраст между на 31 и 46 години.

Образувани са досъдебни производства по чл. 172б от НК. Работата по цялостното документиране на случаите продължава под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top