Арестуваха петима в Кърнаре след сбиване между ромски фамилии

Задържани са в РУ Карлово

Около 15 ч. днес екип от пловдивската жандармерия и РУ Карлово, патрулиращ на територията на село Кърнаре, реагирал незабавно на сигнал за междусъседски конфликт. На място служителите на реда установили общо около 30 представители на две враждуващи фамилии, които се скарали и започнали физическа саморазправа по между си.

Единият от участниците – на 21 години,  произвел стрелба във въздуха със законно притежаван газов пистолет, а при вида на униформените започнал да хвърля камъни срещу тях.

Междувременно към селото са насочени и допълнителни екипи от сектор „Специализирани полицейски сили“. В резултат на професионалните действия на служителите на реда ситуацията е овладяна без да има пострадали.

Младежът е задържат за срок до 24 ч. и срещу него е образувано бързо производство за хулиганска проява. Иззето е оръжието, с което стрелял.

Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на други 4-ма участници в сбиването.  Случаят е докладван на Районна прокуратура Карлово.

Към момента обстановката в селото е спокойна.  За осигуряване на обществения ред се провежда специализирана полицейска операция.

Подобни статии

Top