Арестуваха плантатор на марихуана в Пловдивско (СНИМКА)

Отглеждал канабиса в Красново

Служители на РУ Хисаря задържаха 42-годишен мъж, собственик на плантация за канабис, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Пловдив.

Марихуаната е открита и иззета от адреси, обитавани от мъжа в две села на територията на областта, а на един от тях полицаите намерили и незаконно оръжие.

42-годишният плантатор е задържан в ареста на РУ Хисаря, след като служителите на реда открили, че отглежда марихуана в наследствен имот в хисарското село Красново. В хода на последвалите процесуално-следствени действия са иззети над 40 растения с различна височина и стадии на развитие, много добре култивирани с образувани глави-съцветия.

Плантацията била снабдена и с капково напояване.

При претърсване на имота полицаите открили още 260 грама суха марихуана, натъкнали се и на незаконни боеприпаси, за които лицето не притежавало разрешително. Последвало претърсване и на територията на друго пловдивско село – Бойково, където лицето имало настоящ адрес. Там полицейските служители открили и иззели още 100 гр. суха марихуана на глави. Общото количество наркотично вещество възлиза на 360 грама.

Пловдивчанинът, който се придвижвал между имотите си с лек автомобил „Ауди“, бил причакан и спрян за проверка малко преди прибирането му в къщата на територията на хисарското село, а драгчек тестът реагирал положително за употреба на наркотици.

Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив, а на задържания мъж ще бъдат повдигнати общо 4 обвинения.

Снимка: ОДМВР Пловдив

Подобни статии

Top