Арестуваха пловдивчанка дала 2 бона подкуп на ченге от Икономическа полиция

Окръжната  прокуратура в Пловдив образува срещу 40-годишната жена бързо производство

Окръжна прокуратура – Пловдив образува в последния ден на годината бързо производство срещу 40-годишна пловдивчанка с инициали Г.П. за подкуп. Срещу нея е повдигнато обвинение за това, че на 30 декември 2019 г., в гр. Пловдив, жената дала подкуп  от  2 000 лева, на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – полицейски орган – инспектор в отдел  „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, за де не извърши действия по служба – качествена и обективна проверка по преписка за документи престъпления.

Установено е, че на 30 декември 2019 г., Г.П. е била повикана в отдел „Икономическа полиция“ за установяване на факти по преписка на Районна прокуратура-Пловдив, по която се извършва предварителна проверка за документни престъпления.  Тя представила допълнителни документи по случая в найлонов плик, като между два от тях, поставила сумата от 2 000 лева, за да не бъде довършена проверката срещу нея. Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

Жената е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. Бързото производство ще приключи в законния срок, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Подобни статии

Top