Арестуваха побойници в Момино село и Белозем

По случаите са образувани досъдебни производства, уведомена е прокуратурата

Арестуваха участници в две сбивания и ги отведоха в РУ Раковски, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Първият сигнал постъпил в дежурната част на районното управление в 21.50 ч . – в Момино село свада между двама съседи, на 40 и 48 години, прераснала във физическа саморазправа и по-младият ударил с дървен прът по главата опонента си. Пострадалият е прегледан на място от пристигналия лекарски екип и освободен за домашно лечение. 40-годишният е отведен за срок до 24 часа в полицейския арест.

Час по-късно отново било съобщено за сбиване, но този път между местни жители на село Белозем. Незабавно натам били насочени патрули на районното управление и пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“. В резултат на бързата им и професионална намеса разрастването на конфликта било предотвратено, без да има сериозни последствия. Повърхностни рани получили трима участници, на които е оказана медицинска помощ. Като инициатори на сбиването в районното управление са задържани 8 мъже.

След доклад на случаите в Районна прокуратура – Пловдив са образувани две досъдебни производства по чл. 131, ал. 1, т.12 от НК.

Подобни статии

Top