Арестуваха румънски гастрольор, задигнал 8500 лева от дома на пловдивчанка - DC news

Арестуваха румънски гастрольор, задигнал 8500 лева от дома на пловдивчанка

Излъгал я, че ще й подарява луксозен комплект тенджери за 8 март

За броени часове криминалисти от Четвърто РУ задържаха мъж, откраднал голяма парична сума от дома на пловдивчанка, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. С постановление на Районната прокуратура под тепетата извършителят – 34-годишен румънски гражданин, е привлечен като обвиняем.

Работата на служителите започнала вчера, след като пловдивчанката се оплакала, че от апартамента й са откраднати 8500 лева. Потърпевшата посочила, че липсата на парите установила във вторник, когато изпратила непознат посетител. Мъжът я бил заговорил на улицата на неправилен български език под предлог, че й подарява луксозен комплект тенджери по повод Международния ден на жената. Приятно изненадана от жеста, пловдивчанката се съгласила непознатият да я откара с автомобила си до нейния адрес, заедно с обемистия кашон. Там мъжът помолил домакинята да му даде пари за транспорта, а тя му платила от плик, който извадила от определено място.  Последвало искане от страна на госта и за чаша вода, след което той си тръгнал с обещанието, че ще донесе още един подарък, но повече не се върнал.

По случая са предприети множество оперативни и издирвателни действия, а от преглед на видеокамери в района е засечен автомобилът под наем, с който извършителят се придвижвал. В близост да адреса на потърпевшата мъжът е задържан, установена е самоличността му – румънски гражданин на 34 години. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, а откраднатата от него сума е иззета.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив на мъжа е повдигнато обвинение, задържан е за срок до 72 часа.

Подобни статии

Top