Арестуваха сина на панагюрския кмет, помел три коли и спрял във витрина

Само заради ранния час, когато е станал инцидента, няма пострадали хора

21-годишният Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище Никола Белишки, е задържан за 24 часа заради пометените от него с джипа му три паркирани коли в центъра на града. След каскадата с колите, джипът се качил на тротоара и спрял във витрина на магазин за дрехи и офис.

Инцидентът е станал на 30 март около 2.00 ч., съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Оттам уточняват, че водачът на джипа марка „Субару“, причинил пътнотранспортно произшествие в гр. Панагюрище, е задържан по досъдебно производство на Районна прокуратура – Пазарджик за катастрофа, при която са нанесени значителни имуществени вреди.

За инцидента бил получен сигнал на спешния телефон 112 за пътен инцидент в централната част на гр. Панагюрище. Белишки младши не изчакал пристигането на органите на реда, напуснал местопроизшествието и се укрил. Малко по-късно, след получаване на сигнал за случилото се, полицаите открили изоставения автомобил „Субару” на пътя за близкото село Панагюрски колонии, обл. Пазарджик  По документи собственик на колата е именно Иван Белишки.

Под ръководството на Районна прокуратура – Пазарджик – Териториално отделение – Панагюрище се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззет е автомобила, назначена е техническа експертизи на видеоматериали, установени са и лицата, които са пътували в колата и др.

Иван Белишки е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Действията по разследването продължават, като предстои той да бъде привлечен като обвиняем и да се прецени за вземане на съответната мярка за неотклонение от наблюдаващия прокурор.

Снимки: bTV

Подобни статии

Top