Арестуваха собственика на бара в Капана, ударил Митко Чорапа

Той се е укривал от органите на реда

Арестуваха собственика на заведението Yellou Dot в Капана адвокат Ивайло Пенов, който удари продавача на чорапи, станал известен след инцидента като Митко Чорапа. Това съобщиха от ОДМВР-Пловдив и Районна прокуратура – Пловдив.

Арестът е извършен около 19.45 часа, в Пловдив. Служители на полицията са задържали за срок от 24 часа извършителя на хулиганската проява, като това е станало по указание на дежурния прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, където е образувана проверка по случая.

Местонахождението на 45-годишния мъж е било установено след двудневно издирване, тъй като той се е укривал от органите на реда.

Предстои Районна прокуратура – Пловдив да вземе отношение, относно наказателната отговорност на лицето.

Припомняме, че пловдивската районна прокуратура се самосезира по публикации в социалната мрежа и медиите за побой над уличен продавач на чорапи снощи. Снимка от побоя, придружена с коментар беше публикуван във Фейсбук страницата „Ние гражданите“ вчера. За много кратко време тя предизвика огромен отзвук сред потребителите на социалната мрежа.

Прокуратурата се самосезира за побой над продавач на чорапи в Капана

Прокуратурата разпореди проверка за насилие и хулиганство, извършени  спрямо Митко Чорапо пред заведение в кв. „Капана“. От видеоклип, публикуван в медиите се вижда, че мъж напада уличния продавач на чорапи.

Проверката е образувана по два текста от Наказателния кодекс – за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и за хулиганство.

Проверката е възложена на служители от Четвърто РУ към ОД на МВР – Пловдив.

След агресията в „Капана“: Разказът на нападнатия Митко (ВИДЕО)

Междувременно съпричастни пловдивчани вчера изкупиха стоката на Митко, а разгневени от постъпката на Ивайло Пенов хора започнаха да хвърлят пред вратата на заведението му чорапи в знак на протест.

Десетки на протест в подкрепа на Митко Чорапа (СНИМКИ)

Протест пред заведението имаше и днес следобед.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top