Арестуваха три момчета, подпалили училището в Строево

пожар

Събрали се  да пушат, запалили огън да се стоплят

Полицейски служители в РУ Труд задържаха трима младежи, които едва не подпалиха училището в с. Строево, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

18-годишен криминално проявен и две 17-годишни момчета са задържани за срок до 24 ч.  по Закона за МВР в ареста на РУ-Труд. В нощта на 28 срещу 29 февруари момчетата се събрали, за да пушат в избено помещение на училището в село Строево на приземния етаж. В него се намирали струпани стари дървени чинове, излезли от употреба закачалки и автомобилни гуми. За да се стоплят, младежите запалили огън, пушили, но малко след като си тръгнали лумнал пожар.

Бързата намеса на пожарникарите спасила училището и класните стаи от разрастване на огнената стихия. Сигнал за пожара  в мазето на ОУ „Христо Смирненски“ в с. Строево  е постъпил в пловдивската пожарна в 09:46 часа в ОЦ при РДПБЗН – Пловдив, като на място са изпратени 2 пожарни автомобила от Трета РСПБЗН – Пловдив. Унищожен е паркет в избата.

По случая е образувано досъдебно производство за палеж. С непълнолетните 17-годишни, започват работа инспектори от детска педагогическа стая. Материалите по случая са докладвани на компетентната прокуратура.

Подобни статии

Top