Арестуваха трима дилъри на хероин в Йоаким Груево - DC news

Арестуваха трима дилъри на хероин в Йоаким Груево

При обиските у тях са намерени 900 грама наркотик, бил предназначен за Столипиново

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми А.Г., на 46 г., Я.К., на 43 г., и Х.Г., на 43 г., за това, че на 09.05.2023 г. в с. Йоаким Груево, обл. Пловдив, в съучастие, са държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество  – хероин, с общо тегло 900 грама – престъпление по чл. 354а, ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.

А.Г., Я.К. и Х.Г. са били задържани на 9 май 2023 г. при полицейска акция по време на предаване на пратката с хероин в дома на един от тях в с. Йоаким Груево, обл. Пловдив.  Установено е, че наркотичното вещество е било транспортирано до там с автомобил от гр. Сандански и е било предназначено за разпространение в квартал „Столипиново“  в гр. Пловдив.

По делото са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, назначена е експертиза за установяване на процента на активното вещество в хероина и др.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top