Арестуваха Ветко и Маринела Арабаджиеви в Испания

Те са били заловени тази сутрин в имение, в което е живял Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа

Ветко и Маринела Арабаджиеви са задържани в Испания. Издирваните с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол са били заловени тази сутрин в имение, в което е живял Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа. Жилището се намира в Кабрера де Мар в близост до Барселона. Арабаджиеви са обвинени задочно за участие в организирана престъпна група, за пране на пари и данъчни престъпления.

Ветко Арабаджиев и съпругата му са задържани тази сутрин, около 8:45 испанско време. Това се случва след шестмесечно издирване, пише NOVA. Разследващите поискали от испанските власти да бъде претърсен конкретен имот.

„В рамките на разследването са получени доказателства, че най-вероятно Арабаджиеви се укриват в жилище, което се намира близо до Барселона и най-вероятно се използва от Георги Семерджиев”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Така тази сутрин семейство Арабаджиеви са задържани в  жилище, което се намира в каталунското градче Кабрера де Мар. На около 30 километра от Барселона. Не е ясно откога и как семейството е стигнало до там. Знае се обаче, че жилището се използва от Георги Семерджиев, поизвестен като Жоро – Шопа. Той също е задържан.

„Предприели са навлизане в този имот на две различни основания. Едното на основание искане за задържане на Семерджиев на швейцарските власти. Вторият екип по действия на българската прокуратура”, каза още Арнаудова.

Срещу Георги Семерджиев имаше опит за покушение през 2014-та. А за какво е разследван сега от швейцарските власти не се знае.

Засега собствениците на столичния хотел „Маринела“ са обвинени задочно от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. При претърсванията в хотела бяха открити 10 милиона лева. Като част от тяхна организирана престъпна група беше задържан синът им Вълчо Арабаджиев в края на август миналата година. А адвокатът, нает от семейството, тогава заяви, че Ветко и Маринела са в чужбина, но не се укриват.

Подобни статии

Top