Арестуваха виновния за трагедията в Стара Загора 18-годишен ученик

Протестиращи обсадиха прокуратурата в града на липите

Протестиращи нахлуха в Прокуратурата в Стара Загора. Днес местни жители излязоха на протест срещу войната и жертвите на пътя. Причината е тежкият инцидент от вчера на кръгово кръстовище, при който на тротоара бяха блъснати три момичета от 18-годишен дрифтър с БМВ. Едното от пострадалите момичетата е с ампутиран крак, а другите две са в тежко състояние.

Недоволните поискаха да разберат защо шофьорът, обвинен за пътния инцидент, е бил задържан толкова късно, съобщи NOVA.

„До момента никой не се е свързал с нас. Искаме да знаем кой е извършителят”, каза майката на най-тежко пострадалото

момиче.

18-годишният ученик, виновен за трагедията, бе задържан. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража за 72 часа“ от прокурора, който наблюдава досъдебното производство за тежката катастрофа, при която пострадаха трите момичета – на 23 и 27 години.

Момчето е от старозагорска професионална гимназия и е с инициали Н.М. Той е седял зад волана на лек автомобил БМВ 335.

Инцидентът е станал около 23.20 часа на 1 октомври, когато в района на кръгово кръстовище, младият водач (свидетелството за правоуправление на който е било издадено на 23 май т.г.) е изпуснал волана и машината е помела движещите се по тротоара  жертви, пише „Монитор“.

БМВ помете три момичета на тротоар в Стара Загора

Едно от момичетата, Диана Илева е настанено в КАИЛ при УМБАЛ „Професор д-р Стоян Киркович“, където е бил ампутиран левият й крак, днес състоянието на пациентката обаче остава изключително тежко, уточниха от здравното заведение.

В неврохирургията са настанени други две жертви, едната е със средна телесна повреда, а другата е с по-леки наранявания и без опасност за живота, уточни окръжният прокурор Дичо Атанасов на пресконференция.

Виновният за трагедията тийнейджър има за кратката си  шофьорска биография вече две административни наказания заради каране с висока скорост.  Заедно с него в купето на мощния автомобил /тепърва ще се установява дали двигателят не е бил допълнително усилен/ са били още едно момче и момиче.

1 2

Подобни статии

Top