Арестуваха водача на ТИР-а, причинил катастрофата с жертви в Монтанско

4 станаха жертвите на катастрофата, три от тях са жени

Задържаха водача на ТИР-а, причинил вчера тежката катастрофа на международиня път Е79 между Монтана и Видин преди село Долна Вереница. Жертвите при тежкия пътен инцидент станаха четири – мъж на 62 години, жена на 59 години, жена на 47 години и жена на 23 години. Пострадал е и мъж на 56 г., който е транспортиран в МБАЛ „Стамен Илиев“- гр. Монтана.

Вчера 29-годишният шофьор на тежкотоварния камион обясни, че до инцидента се е стигнало заради поднасяне. Разследването за причините, довели до трагедията, се води от Окръжна прокуратура Монтана.

Припомняме, че катастрофата стана на прав и мокър участък, а тежкотоварният камион с българска регистрация се е завъртял и блъснал лека кола. Впоследствие в автомобила се ударил движещия се зад колата камион с турска регистрация, така колата се озовала в преса между двата тира.

В турския камион се блъска и цистерна с нафта, но щетите за нея са минимални. И четирите жертви са от лекия автомобил.

Двама от загиналите са семейство от видинското село Ружинци – това са мъжът на 62 години и жената на 59 години. В колата са пътували също майка и дъщеря от Белоградчик – на 46 и 23 години. Всички са загинали на място.

Източник и снимка: bTV

Подобни статии

Top