Арестуваха Волен Сидеров

Лидерът на „Атака“ е в ареста за 24 часа

Бившият депутат и настоящ общински съветник Волен Сидеров, който призова хората да не спазват въведените мерки в извънредното положение, е задържан за 24 часа. Това стана, след като лидерът на „Атака“ се яви сам в СДВР.

Малко преди 14.00 ч. общинският съветник, който днес бе обявен за общодържавно издирване, се е появил в полицейската дирекция. Няколко часа по-рано Софийска градска прокуратура го обяви за издирване, след като в качеството му на обвиняем не се е явил за предявяване на обвинения. Сидеров е бил редовно призован. Разследващ полицай разпореди принудителното му довеждане.

Припомняме, че прокуратурата повдигна две обвинения на лидера на „Атака“. На Сидеров беше наложена парична гаранция в размер на 50 хил. лв.

Обявиха Волен Сидеров за общодържавно издирване

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Освен това на 13 април общинският съветник е попречил да му се връчи призовка.

В телевизионен ефир Сидеров многократно призова нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус. Същите призиви са изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“.

Източник: DarikNews
Снимка: iconomist.bg

Top