Арестуван е агресор, извадил окото на бивш следовател след забележка за пушене

Мъжът е от карловско село

Мъж от карловското село Христо Даново (с инициали Сашо И. на 23 години) е бил арестуван заради зверски побой над бивш следовател, който е с 32-годишен стаж в системата на МВР, съобщава БЛИЦ. 52-годишният бивш служител на реда е с извадено от побой око. Миналият четвъртък надвечер И. Г. отишъл в пловдивското село Песнопой. В банята имало няколко младежи от ромски произход, които нагло и безцеремонно пушели и викали. Бившият следовател им направил забележка, че в банята не се пуши. Малко след това бил пребит от Сашо.

Касиерката на обекта подала веднага сигнал в полицията в Хисар. Пред пристигналите на място полицаи пострадалият мъж казал, че бил ударен жестоко в окото заради направената забележка. Окото било подуто и окървавено. Екип на Спешна помощ откарал мъжа в болница в Пловдив, а късно през нощта станало ясно, че окото на жертвата не може да бъде спасено. То било с разкъсана очна ябълка и множество вътрешно разкъсни очни тъкани. Така бившият следовател загубил половината от зрението си.

Сашо И. е арестуван. Образувано е досъдебно производство в Районна прокуратура Пловдив за нанасяне на тежка телесна повреда.

Източник: БЛИЦ

Подобни статии

Top