Арестуваният полицейски шеф оглавява РУ-Раковски от 2 години

Преди Раковски, Илиев работил в Пето РУ в „Тракия“

Арестуваният шеф на РУ – Раковски Георги Илиев е на този пост от юли 2016 година. Днес стана ясно, че той е в ареста, макар от полицията и прокуратурата да не съобщават официално за ареста.

„Окръжна прокуратура работи по досъдебно производство за корупционно престъпление, извършено от полицаи. Повече информация ще получите утре на брифинг в 11.00 ч.“, съобщи пред DCNEWS по-рано днес говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева.

Арестуваха шефа на полицията в Раковски

38-годишният главен инспектор Георги Илиев е назначен за полицейски шеф със заповед на министъра на вътрешните работи по време на управлението на ст.комисар Христо Разсолков.

Илиев е роден през 1980 година в Пловдив. През 2002 година завършва Академията на МВР с бакалавърска степен по специалността “Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред”. През 2007 година е придобил образователно-квалификационна степен “магистър” по специалност “Право” във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”.

В системата на МВР започва работа през 2002 година, като разузнавач в Пето Районно управление в Пловдив. През 2011 година е назначен на длъжност началник на група “Криминална полиция” към сектор “Престъпления по пътищата”, който оглавява от началото на 2016 година. За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР главен инспектор Георги Илиев е награждаван двукратно с “Писмена похвала”.

Подобни статии

Top