Арестуваният за заплахите към Ива Митева бил преди дни при баба си в Красново - DC news

Арестуваният за заплахите към Ива Митева бил преди дни при баба си в Красново

Младият мъж живеел в Стара Загора, има криминално минало и е осъждан

Задържаният за отправената заплаха с убийство срещу председателя на Народното събрание Ива Митева Любомир Яков, е бил в пловдивското село Красново  при баба си само преди няколко дни, съобщи БНТ. Очаква се днес да бъде удължен арестът му със 72 часа и да бъде внесено искане в съда за налагане на постоянна мярка “задържане под стража” на младия криминално проявен мъж.

Два дни преди да отправи заплахата за убийство към председателя на Народното събрание, Любомир Яков е бил в къщата на баба си в село Красново, предава БНТ.

Това, което става ясно от разказа на баба му Ганка Якова, е че най-вероятно той е напуснал къщата в ранните часове на четвъртък, но тя не е станала след него, защото по думите ѝ я е било страх. Баща му напуска семейството преди около 23 години, за да работи в Гърция, оттогава няма връзка с него. Любомир има по-малка сестра, която също заради проблемите с брат ѝ отишла да живее в Германия.

Майката починала преди 5 години. По думите на роднините тя е била начетена жена, преди е била директор на училище. В Стара Загора са живели заедно със сина си. По думите на баба Ганка затова и самият Любомир не е успял да завърши средно образование. Роднините го описват като умен, четящ, обичащ да чете книги със закони, обичащ и да пътува на стоп.

„Не знам какво да ви кажа, вече нямам думи. Майка му почина, баща му го няма 25 години, и не иска да се оправи и това е. Не може. Два месеца го няма, дойде, опрах го, почистих му, сготвих му, нахраних го. Седя десет дена, ето го пак изчезна. Дойде като прасе. Самичка съм, съпругът ми почина вече 2 месеца, той от притеснение почина„, разказа бабата на мъжа.
По думите ѝ той не е агресивен.

„Нищо не работи и не иска, идваха хора, качват го в колата, докарват го, случайни хора, обещават му да работи, той обещава, че ще отиде и след това пак го няма с месеци. Хората викат: приказките му са толкова умни и е умен, беше пълен отличник при майка му. В Стара Загора живееше. Краде, много краде. Този път съм решила, че ще го гоня, няма да го държа тук“, допълни Ганка Якова.

Според чичото на Любомир задържаният мъж и преди е имал подобни прояви. Той е бил задържан от органите на реда заради това, че спира коли, проси и лъже, че е сирак.

По информация на NOVA пък  26-годишният Любомир Яков е получил условна присъда за това, че е отправил телефонна заплаха за взривяване на автогарата в Пловдив. Отново там през 2019 г. е реализирал друга престъпна схема чрез крадене на фалшиви профили в интернет и искане на пари.

Роднините му обаче са категорични, че той няма психично заболяване.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Един коментар

  1. 8 написа:

    В Белене бяха главно такива!

Comments are closed.

Top