Арестуваните дилъри на 14 кг марихуана от Раковски остават в ареста

Тримата бяха спипани след провалена сделка и стрелба с калашник край Болярино

Пловдивският апелативен съд остави в ареста тримата дилъри от Раковски, които бяха арестувани заради 14 кг марихуана. Наркотикът бе предмет на сделка в землището на село Болярино в края на миналата година. Тогава дилър от Казанлък се уговорил с един от тримата мъже – М.И., на 30 г., да закупи марихуаната, но по време на сделката отказал да плати и открил стрелба във въздуха с автомат „Калашников“. Пострадалият пласьор подал сигнал за стрелбата на спешния телефон 112 и така полицията научила за дрогата, чиято стойност била 82 170 лв.

Обвиниха ограбения дилър край Болярино и още трима за 14-те кила дрога

В резултат на извършените от служители на РУ на МВР – Раковски и на ОД на МВР – Пловдив – отдел „Криминална полиция”, интензивни оперативно-издирвателни мероприятия бил арестуван извършителят на грабежа – 35-годишния Х.Д., който съдействал на разследването. Делото срещу него е за грабеж и се води отделно.

Апелативният съд прецени, че определението на Пловдивския окръжен съд, с което на И.И. на 25 години от Раковски, Й.Т. на 32 години от с. Чалъкови и И.П. на 28 г. от Раковски е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, е обосновано и законосъобразно и го остави в сила. Магистратите смятат, че по делото има достатъчно доказателства от обясненията на двама от обвиняемите, както и от свидетелски показания, че тримата задържани са съпричастни към обвинението, което им е повдигнато.

За обвиняемите И. П. и Й. Т. са налице данни, че са осъждани преди и имат установени престъпни навици, а третият им съучастник И. И. е реабилитиран по право. Затова съдът счита, че има реална опасност тримата да извършат престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Налице са две от трите задължителни предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ и затова съдебният състав ги остави в ареста.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемите, които се намираха в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците им. 

Подобни статии

Top