Арестуваните служители на ДАИ отиват на съд

Срещу тримата е внесен обвинителен акт, предстои делото да бъде насрочено

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо тримата арестувани инспектори от Областен отдел „Автомобилна администрация“ в Пловдив, за получаване на подкуп чрез злоупотреба със служебното положение

Окончателно: Тримата служители на ДАИ Пловдив остават зад решетките

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 40-годишния Станко Милушев, Паун Тенев на 54 г. и 47-годишния Димитър Янакиев  за това, че в периода от 1 юни 2017 г. до 24 юли 2019 г., в гр. Асеновград и в гр. Пловдив, в качеството си на длъжностни лица – инспектори в Областен отдел „Автомобилна администрация“, гр. Пловдив, сектор „Контролно административна и наказателна дейност“, взели подкуп, за да не извършат действие по служба – да не съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за автомобилните превози при извършени контролни проверки на три фирми, като деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение.

Ето ги тримата инспектори от ДАИ Пловдив, обвинени във вземане на подкупи (СНИМКИ)

По делото е установено, че на тримата обвиняеми, с оглед изпълнение на служебните задължения, било възлагано да правят проверки на различни транспортни фирми в област Пловдив. Съобразно нормативните актове някои от инспекциите се извършвали в Областен отдел „Автомобилна администрация“, гр. Пловдив, а на фирмите с повече регистрирани товарни камиони – на място в офисите им.

Пари и колбаси носел един от изнудваните бизнесмени на подкупните от ДАИ Пловдив 

1 2

Подобни статии

Top