Арестуваните за схемата с проститутките в Пловдив остават в ареста

Имало достатъчно доказателства, че са извършили престъплението

Сводниците и таксиджиите, задържани за набиране на проститутки в Пловдив, остават в ареста. Това определи състав на Пловдивския районен съд днес.

Четиримата бяха арестувани в неделя – на 21 февруари.  След образувана прокурорска проверка, в Пловдив е проведена Специализирана полицейска операция, при която са установени две млади жени, които са били повикани на адрес за предоставяне на сексуални услуги. Впоследствие са били задържани двама таксиметрови шофьори, които са ги превозвали до посочените места, а също – мъж и жена – сводници.

Арестуваха сводници, пращали проститутки по домовете

Днес те застанаха пред съда, който обаче не ги пожали.

В мотивите си съдебният състав отбеляза, че макар и на ранен етап на разследването, от събраните в хода на разследването гласни и писмени доказателства, протоколи за оглед на местопрестъплението, както и протоколите на приобщени веществени доказателства, може да се направи извод, че четиримата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност.

Съдът прецени, че е налице  реална опасност обвиняемите  да се укрият и да извършат друго престъпление, както и че предвид лошите характеристични данни на обвиняемите и сериозната завишена обществена опасност на деянията, най-адекватна мярка за неотклонение спрямо  четиримата е „задържане под стража“. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 04.03.2021 г. от 15:30 ч.

Подобни статии

Top