Арестуваните за убийството в Капана били приятели по чашка с убития

Единият от убийците приютил жертвата преди два дни в дома си

Двамата задържани за убийството на 55-годишния клошар в Пловдив са му били приятели по чашка. Всяка вечер те са пиели заедно в градинката на Джумаята.

През последните два дни единият от тях е приютил в дома си клошаря, съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов. По думите му двамата извършители не са скитници.

Прокуратурата: Двама са арестувани за убийството на 55-годишния мъж в Капана

Гаврилов допълни, че в момента на двамата се повдигат обвинения. Единият от тях ще бъде обвинен по чл. 115 от НК за убийство, като текстът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор.

Другият, който е извършил убийството в условията на опасен рецидив, умишлено и в съучастие, ще бъде обвинен по чл. 116 ал.1 т. 12 от НК. Текстът предвижда от 10 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без замяна.

Двамата ще бъдат оставени в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, посочи Галин Гаврилов.

В момента на двамата се повдигат обвинения за това, че умишлено, в съучастие като съизвършители са причинили смъртта на 55-годишния мъж.

55-годишен почина след сбиване в Капана, разследват убийство

Двамата са осъждани многократно, единият е извършил убийството в условията на опасен рецидив. Задържани са за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Засега се изяснява причината за убийството, но вече има насока, свързана с предходен инцидент, добави прокурор Гаврилов. По думите му побоят над жертвата е продължил няколко минути, като черепно-мозъчната травма е била фатална. В резултат на ударите той е починал на място.

Снимка: стоп кадър: plovdiv24.bg

Подобни статии

Top