Арх. Шишков: Започваме незабавно подмяната на водопроводната мрежа на Брестовица - DC news

Арх. Шишков: Започваме незабавно подмяната на водопроводната мрежа на Брестовица

Ще бъдат изградени довеждащи водопроводи с чиста питейна вода от нови източници

„Стартираме подмяната на водопроводната мрежа на село Брестовица, с което ще решим дългогодишния проблем с качеството на водата в населеното място.“  – Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, който посети селото. Думите му бяха посрещнати с възгласи „Браво“ и аплодисменти от местните жители.

Министърът подчерта, че за начало ще бъдат отпуснати 11 млн. лв. от „Български ВиК холдинг“ ЕАД, а за останалата част от парите ще се търси възможност да се осигурят от бюджета  на МРРБ.  Първо ще бъдат изцяло подменени довеждащите водопроводи, след което ще се подменя и вътрешно водопроводната мрежа.

С подмяната на мрежата ще се реши проблемът с качеството на водата, която от  три години е със завишени количества на манган и е негодна за употреба. Новите водопроводи ще бъдат свързани с  трите нови сондажни кладенеца, които бяха изградени  в края на миналата година с финансиране от община Родопи за  водоснабдяване на Брестовица и Кадиево.

„Стартираме веднага довеждащия водопровод, защото той е най-важен. Най-важното е, че тук имаме проекти, разрешения за строеж.  Общината е готова, затова започваме незабавно финансирането на обекта„, подчерта арх. Шишков.

Предстои да се проведат обществени поръчки за избор на изпълнител, съгласно изискванията на закона, тъй като всичко ще бъде качествено и по закон, подчерта той.

В срещата участие взеха зам.-министър Николай Шушков, изпълнителният директор на „Български ВкК холдинг“ ЕАД Ирена Георгиева, кметът на община Родопи Павел Михайлов, кметът на селото Любен Радев и др.

Подобни статии

Top