Арис поиска минута мълчание за Тоско на дербито с ПАОК в неделя

Паметта на привърженика на Ботев (Пловдив) ще бъде почетена от „жълто-черните“ от Пловдив и Солун в началото на мача

Ръководството на гръцкия елитен клуб Арис (Солун) прави всичко възможно да почете паметта на привърженика на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски, който нелепо загуби живота си на 5-и януари тази година.

Желанието на „жълто-черните“ от Солун е следващото градско дерби с ПАОК, което ще се състои на 13-и декември (неделя) на стадион „Клеантис Викелидис“ от 19:30 часа, да започне с минута мълчание в памет на Тоско.

Официалното писмо от Арис вече е внесено в администрацията на Футболната лига на Гърция и се чака отговор.

„За нас все още е истински шок, че млад човек и при това чужденец, дошъл на мач в Солун, може да загуби живота си по този начин! Футболът със сигурност не бива да бъде причина за нищо друго, освен за радост и забавление“, се казва в писмото на Арис (Солун).

Пловдивчанин и активен фен на местния Ботев, 28-годишният Тоско намери смъртта си, след като беше преследван от фенове на другия солунски отбор ПАОК и блъснат от преминаваща край него кола.

26-годишната жена, която е карала лекия автомобил, първоначално бе обвинена в непредумишлено убийство. В последствие се оказа, че тя е близка приятелка на един от активните и разпознаваеми привърженици на ПАОК, известен като Граматикопулос. Той е бил водач на групата мъже с мотоциклети, нападнали българина и приятелите му в кафенето, посочва БТА.

Подобни статии

Top