Арменецът, прострелял пловдивски гард, окончателно в ареста (СНИМКИ)

Стрелял, докато бил в изпитателния срок на третата си, условна присъда

28-годишният Сергей Харутюнян, който стреля по пловдивския охранител Атанас Карастойчев, остава окончателно в ареста. Това реши днес състав на Апелативния съд в Пловдив, председателстван от съдия Христо Крачолов.

Арменецът, стрелял по пловдивски гард, остава зад решетките (СНИМКИ)

Арменецът бе докаран с белезници в съдебната зала, където го чакаха десетина негови приятели и красивата му съпруга. Той обжалва наложената му от Окръжния съд под тепетата мярка за неотклонение „задържане под стража“. Харутюнян беше обвинен в приготовление за предумишлено убийство на 33-годишния гард от пловдивска сотаджийска фирма.

Припомняме, че той стреля срещу охранителя пред дома му в Кършияка около 7.30 ч. на 29 юли, но не успя да го уцели другаде, освен в крака. Стрелбата била заради стар инцидент отпреди няколко месеца, когато Сергей, зет му Артур и още няколко арменци спрели арогантно с джипа си пред пловдивската дискотека, в която Карастойчев бил охранител. Арменците били пияни и настоявали да влязат в заведението. Атанас и колегите му обаче не ги пуснали, а между тях и арменците започнал бой. При мелето един от гардовете счупил челюстта на Артур.  По-късно арменците започнали да заплашват Карастойчев  физически. Поискали и 40 хиляди евро финансово обезщетение за счупената челюст.

Стрелба в Пловдив! Млад мъж е в болница

Пред съда днес адвокатът на Харутюнян Георги Митриков призна, че не разбира защо при разпита на Атанас Стойчев, той е обяснявал в три страници за стария инцидент отпреди четири месеца между него, Сергей и Артур, който пък пуснат под парична гаранция, а е написал само една страница обяснения за стрелбата на 29 юли. Според юриста би следвало Карастойчев също да отговаря за тежко умишлено престъпление – опит за убийство, но отпреди 4 месеца, на Артур Осипян, чиято челюст е била счупена при боя пред заведението.

Простреляният в Пловдив охранител е криминално проявен

Митриков посочи, че десетте свидетели, които биха могли да потвърдят алибито на арменеца, че вечерта преди убийството е бил на семейна сбирка в Слънчев бряг, не са разпитани от пловдивското обвинение.

„Тези свидетели и съпругата на Сергей можеше да бъдат разпитани чрез делегация в Бургас, но това не е направено. Нещо повече, съпругата Рамела е била разпитвана в Трето РУ в Пловдив“, посочи защитникът и добави, че от охранителната фирма, в която работи пловдивския гард, са разпитани четирима негови колеги.

ММА бойци стреляли по охранителя от Пловдив

Адвокатът беше категоричен, че не може само по намерените няколко барутни частици по една от веждите на арменеца, да се обоснове предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен. Юристът отново оспори разпознаването на арменеца. Според него то било напълно опорочено.

1 2

Подобни статии

Top