Арменецът, прострелял пловдивски гард, отива на съд

Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишния Сергей Харутюнян за опит за убийство

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Сергей Харутюнян, на 29 г., арменски гражданин, със статут на постоянно пребиваващ чужденец в Република България, за това, че на 29.07.2018 г. в гр. Пловдив, е направил опит умишлено да умъртви гарда Атанас Карастойчев, в качеството му на длъжностно лице – портиер в охранителна фирма в гр. Пловдив, по повод изпълнение на службата му в заведение – дискотека, като изпълнителното деяние е било довършено, макар и да не са настъпили предвидените в закона и исканите от дееца общественоопасни последици, и деянието е извършено предумишлено – престъпление по чл.116, ал.1, т.1 и т.9, вр. чл. 115, вр. чл.18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Арменецът, прострелял пловдивски гард, окончателно в ареста (СНИМКИ)

Сергей Харутюнян е предаден на съд и за това, че на същата дата в гр. Пловдив е държал огнестрелно оръжие  – пистолет и боеприпаси  – 4 броя патрони , без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс и за това, че на същата дата в гр. Пловдив е повредил противозаконно чужда движима вещ – задна гума и заден ляв калник на лек автомобил, марка „Мерцедес“, собственост на другиго, с което е причинил щети в размер не 657,26 лева – престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че в нощта на 26 срещу 27.04.2018 г. обвиняемият Сергей Харутюнян и негови познати отишли с джип „Рейндж Роувър Спорт“  пред дискотека в гр. Пловдив. Харутюнян  управлявал автомобила. Той спрял пред входа на заведението. В това време пострадалият Атанас Карастойчев, който бил охранител, изпълнявал задълженията си по посрещане на клиентите и осигуряването на реда. Той помолил арменеца да премести автомобила, защото блокирал пътя на другите коли към паркинга. Обвиняемият му отвърнал, че ще прави, каквото си иска и  Карастойчев не може да му нарежда. Пострадалият обяснил какъв е реда, но Харутюнян започнал да се държи агресивно, търсейки конфронтация с гарда.

1 2

Подобни статии

Top