Арменецът, стрелял по пловдивски гард, остава зад решетките (СНИМКИ)

Арестуваният арменец осъждан и за други побои

28-годишният Сергей Харутюнян е арменецът, стрелял по пловдивския гард Атанас Карастойчев. Той бе докаран днес в съдебната зала с белезници, след като бе задържан в неделя в Слънчев бряг за стрелбата по 33-годишния охранител.

Другият задържан арменец – Артур Осипян, е освободен от прокуратурата с мярка „подписка“. Това стана ясно днес по време на делото в пловдивския окръжен съд, на което се гледа искането на държавното обвинение за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на Харутюнян.

Арестуваният арменец е криминално проявен и осъждан за други побои, съобщиха от прокуратурата.

ММА бойци стреляли по охранителя от Пловдив

Оказа се, че стрелбата по пловдивския гард си има предистория.

Преди няколко месеца Сергей, зет му Артур и още няколко арменци спрели арогантно с джипа си пред пловдивската дискотека, в която Карастойчев бил охранител. Арменците били пияни и настоявали да влязат в заведението. Атанас и колегите му обаче не ги пуснали, а между тях и арменците започнал бой. При мелето един от гардовете счупил челюстта на Артур.

По-късно арменците започнали да заплашват Карастойчев  физически, като не е ясно защо са нарочили точно него. Поискали и 40 хиляди евро финансово обезщетение за счупената челюст.

1 2

Подобни статии

Top