Арнд Пайфер спечели титлата в спринта на 10 км, провал за българите

Лошото време провали не само нашите биатлонисти, но и повечето от сочените за фаворити

Германецът Арнд Пайфер спечели титлата в спринта на 10 километра на турнира по биатлон на зимните олимпийски игри в Пьончан. Пайфер, който е четирикратен световен шампион, стреля без грешка в двете стрелби и измина трасето за 23:38.8 минути, съобщава БНТ.

Така той донесе второ злато за Германия в турнира по биатлон след титлата на Лаура Далмайер в спринта за жени вчера и общо трето златно отличие за страната си в Пьончан.

За Пайфер това е втори олимпийски медал след среброто с щафетата на Германия за мъже в Сочи 2014.

Втори в студеното и ветровито време изненадващо завърши Михал Кръчмар (Чехия), който също повали всичките 10 мишени и финишира на 4.4 секунди зад Пфайфер. Италианецът Доминик Виндиш спечели бронза, след като остана на 7.7 секунди с една пропусната мишена.

Само четирима от общо 87 състезатели направиха нула в стрелбата.

От българите с най-предно класиране е Красимир Илиев, който направи две грешки и остана 37-и на 1:30.0 минута зад победителя.

Владимир Илиев стреля без грешка от легнал, но пропусна четири мишени от прав и с четири наказателни обиколки се нареди 54-и с 2:03.9 минути изоставане.

Антон Синапов се класира на 56-о място с три грешки и на 2:09.1 минути, а Димитър Герджиков е 81-и с четири пропуска и пасив от 3:09.1 минути.

Анев, Илиев и Синапов ще участват в утрешното преследване.

Защитаващият титлата си от Сочи 2014 Оле Ейнар Бьорндален (Норвегия) не участва на Игрите в Пьончан.

Големите фаворити се провалиха. Мартен Фуркад (Франция) завърши на осмо място, след като направи три грешки в първата си стрелба. Въпреки че повали всичките пет мишени от положение прав, той не успя да попадне сред медалистите.

Норвежките биатлонисти също започнаха с неуспех в турнира. Единствен Ерленд Бьонтегаард, който замени Бьорндален в състава на Норвегия, се нареди пети с две грешки и пасив от 17.4 секунди. Тарей Бьо е 13-и с две грешки, Емил

Хегле Свендсен – 18-и с две грешки и Йоханес Тингес Бьо – 31-и с четири пропуснати мишени.

Утре по програма е преследването за мъже и за жени.

Снимка: bnt.bg

Подобни статии

Top